Hester og ponnier for sport, hobby og avl.

Stall-Hopp Elizabeth Taylor, 2021.

Avlsbetingelser


Vi tilbyr hingster for naturlig bedekning hjemme på gården.


Før vi kan ta i mot din hoppe må den være vaksinert minst syv dager før den kommer, om ikke den er grunn og vedlikeholdsvaksinert etter gjeldende regelverk. Hoppa må også komme uten baksko og selvsagt være frisk.

Hingstene tar kun i mot hopper med rødt pass, eller tilsvarende, da vi kun ønsker å bidra til seriøs og ren avl. 


Priser varierer fra hingst til hingst og dette vil fremgå av avlskontrakten for hver enkelt hoppe. I denne kan vi også utforme individuelle tilpasninger til akkurat din hoppe. 

Welshavl


For welsh og welshpartbredavl kan vi ta i mot hopper av alle seksjoner welshponnier, sportsponni, varmblodige ridehest raser, arabisk og engelsk og angloarabisk fullblod, shagya-araber. For at et avkom skal kunne registreres som welshpartbred, må det inneha minst 12,5% welshblod.


Det er viktig å avle for å bevare de typiske rasetrekkene hos welshen, som det er hos alle andre rene raser. Felles for alle sekjsoner welsh er at den er vakker, sterk, intelligent og har masse utstråling. Utover dette er det lurt å sette seg inn i rasebeskrivelsen til de ulike typene. Sportsponniavl


For sportsponni kan hopper av rasene ridehest, engelsk, arabisk- og angloarabisk fullblod, shagya-araber, connemara, new forest, dartmoor, alle sekjoner av welsh og welshpartbred benyttes i avl. 

Hingster av overnevnte raser må være kåret for sportsponni, for å kunne benyttes avlen av denne. 


Sportsponnien skal være en vakker og edel ponni avlet for prestasjon i sporten, da spesielt i sprang, dressur og feltritt. Den skal være trivelig, avlet med tanke på barn og ungdom og den skal være arbeidsvillig.


Sportsponni er ingen ren rase, men er som ridehest, en kontrollert kryssningsavl for sport. 

Priser 2024:


Bedekning Llafar Bryn-Fon: 3000kr ved hoppas ankomst og  2000kr som faktureres ved levendefødt føll.


Bedekning Valerossi: 3000kr ved hoppas ankomst og 5000kr som faktureres ved 90 dagers drektighet, med mindre det bekreftes med attest, at hoppa er tom.


Bookingavgift for å få plass hos hingsten: 500kr.


Beite 50 kr pr døgn, oppstalling 150kr pr døgn, for ponni.

Beite 75 kr pr døgn, oppstalling 200kr pr døgn, hest.

Dette gjelder kun hopper til bedekning i sesongen. Og det avtales for hver enkelt hoppe hva vi har kapasitet til. 


Eventuelle utgifter til veterinær ol. kommer i tillegg. 


Alle priser er ink. mva.